TRIGLAV THE ROCK LJUBLJANA – STREET EDITION

Sobota, 14. avgust 2021 @ Pogačarjev trg, LJ

Le nekaj dni po olimpijski tekmi Janje Garnbret bo Jernej Kruder spet gostil atraktiven plezalski šov z nekaterimi najboljšimi svetovnimi plezalci. Spopad z njimi si lahako tokrat priborite s kvalifikacijskim plezanjem. Rekreativni plezalci vabljeni, da opravite plezalne izzive po objektih v mestu!

Triglav The Rock Ljubljana, projekt agencije Extrem in ‘porednega dečka’ športnega plezanja, Jerneja Kruderja, je že nepogrešljiva atrakcija ljubljanskih poletij. Adrenalinska ekshibicija, v kateri bodo najuspešnejši plezalci iz predtekmovalnega dela izzivali največje svetovne mojstre balvanskega plezanja pa vedno znova postreže tudi z osvežitvami. Po lanski tekmi nad Ljubljanico se letos večerni šov seli na Pogačarjev trg, rekreativci pa bodo letos nabirali točke s plezanjem po zgradbah in objektih v centru mesta. Zvečer bomo na mobilni steni v centru mesta lahko spremljali svetovnimi ase, ki se bodo pomerili v balvanih, vse skupaj pa bo spremljal tudi nepogrešljiv glasbeno-vizualni šov.

»Potem ko smo lani, kljub koronskim omejitvam, ki so otežile izvedbo tekme in čezmejna potovanja, izpeljali nepozaben šov v plezanju nad Ljubljanico, želimo letos izpostaviti nov ulični karakter tekmovanja, ki ga je lani odnesel dež. Slovenci smo narod vrhunskih plezalcev in alpinistov, naši športniki sodijo v svetovni vrh, v vse več plezalnih centrih po vsej Sloveniji se s tem športom ukvarja tudi vse več fantov in deklet … Triglav the Rock Ljubljana omogoča plezanje na vrhunski ravni svetovnim asom, ob enem pa nudi priložnost, rekreativnim plezalcem, da se preizkusijo v neobičajnih plezalnih izzivih v urbanem središču. Najboljši iz kvalifikacijskega dela, ki bo na predvečer dogodka, pa si lahko priplezajo tudi udeležbo na Pogačarjevem trgu. Letos je vse skupaj še bolj vznemirljivo, ker bo plezanje le nekaj dni prej debitiralo na olimpijadi, Janja Garnbret pa je med glavnimi kandidatkami za kolajne,« priliva olja na ogenj spektakla Simon Rožnik, vodja agencije Extrem, ki Slovenijo že skoraj desetletje premika s projekti, kot so Ledena trofeja, Pljusk na velenjski plaži, Državno prvenstvo v košarki 3×3, Ljubljana Beach Volley … v sodelovanju z Red Bullom pa tudi Goni Pony in Planica 400.

»Spomini na lanski spektakel so še živi, a tudi letošnji Triglav the Rock Ljubljana bo zelo poseben, saj bomo prvič plezali po objektih, ki so del mesta. Za napovedni film sem preplezal nekaj Plečnikovih stvaritev in lahko rečem, da je bilo drugače, kot plezanje v skali ali na umetni steni, je pa to še vedno pravi športni izziv in super popestritev običajnih treningov v naravnih in umetnih stenah,« pravi ambasador projekta, Jernej Kruder, zmagovalec SP v balvanskem plezanju, šampion letošnje tekme Red Bull Crepers, ki opozarja nase tudi z dih jemajočimi podvigi v naravnih stenah in previsih.

Dogodek bosta povezovala Matej Hrastar in Uroš Bitenc.

 

STREET CLIMBING – REKREATIVNO TEKMOVANJE

14. avgust 2021 / 9.00 – 15.00 / Center Ljubljane

Na več točkah v centru Ljubljane bodo postavljeni izzivi za plezalce. Plezalo se bo po stavbah, spomenikih, strukturah, ograjah … Vsak izziv bo ovrednoten in tako bodo plezalci nabirali točke. Izzivi bodo na voljo med 9. in 15. uro in v tem času mora tekmovalec preplezati čim več le-teh. INFO točka bo na Pogačarjevem trgu.

Praktičen primer iz tujine

 

KVALIFIKACIJE ZA POLFINALE NA POGAČARJEVEM TRGU

13. avgust 2021 / 15.00 – 20.00 / Bolder scena

Dan pred dogodkom bodo v balvanskem centru Bolder scena v Ljubljani potekale kvalifikacije za uvrstitev na dogodek. Najboljših 5 se bo pridružilo povabljenim plezalcem v polfinalu na Pogačarjevem trgu.

FB: www.facebook.com/TriglavTheRockLjubljana
WP: www.therockljubljana.com
Prijave: http://www.therockljubljana.com/registration